HVA ER STORFORMAT PRINT OG HVORFOR BURDE DIN BUTIKK BENYTTE SEG AV DET?

UtendørsreklameLeave a Comment on HVA ER STORFORMAT PRINT OG HVORFOR BURDE DIN BUTIKK BENYTTE SEG AV DET?

HVA ER STORFORMAT PRINT OG HVORFOR BURDE DIN BUTIKK BENYTTE SEG AV DET?

Storformat print er noe vi ser nesten hver dag uten å vite det. Om man går rundt i byer eller ute på landet, blir man eksponert for ulike former for storformat print. Det kan være i form av bannere utenfor dagligvarekjeder, reklameseil utenfor kjøpesentre, folie på et kjøretøy osv. 
I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva storformat print er, hvordan det fungerer og hvorfor det bidrar til bedre og mer effektiv markedsføring.

Hva er storformat print?

Storformat print er enkelt og greit printing av grafikk eller design på store ruller av ulike materialer. Det kan være materialer som; papir, PVC, Polyester og Mesh. Det kan leveres i ulike varianter, som f.eks. tekstilrammer, folio, bannere mm. Printing i stor skala krever en printer som er “noe” større enn den vanlige printeren på kontoret. 

Innenfor printing industrien er storformat fortsatt relativt nytt. Formatet har vært benyttet i rundt 30 år, men mye har skjedd siden den tid. Teknologien har utviklet seg, materialene som blir printet på og blekket som blir brukt har økt i kvalitet og utvalg. Sammen med nye programvarer og skybaserte løsninger er storformat print mer effektivt og tilgjengelig enn noen gang. 

Disse forutsetningene definerer nå hvordan print storformat kan bli brukt, og i skalaen det kan operere i. Derfor er det kanskje ikke overraskende at bruken av print i storformat har økt kraftig.

Hva blir storformat print brukt til?

Generelt brukes storformat print til å produsere store “bilder” brukt til markedsføring, merkevarebygging og reklamering av produkter og tjenester. Disse kan komme i ulike former, men bannere utenfor en byggeplass, reklameseil utenfor kjøpesentre/varehus eller inne på en messe og folie på kjøretøy er noen av de mer vanlige formatene. 

For det meste blir storformat print brukt til utendørs reklamering. Hensikten er å nå ut til et stort antall mennesker og ment til å bli sett fra avstand. 

Vi i Crossmark har lang erfaring med levering av storformat print. Vi leverer reklameseil i alle fasonger og størrelser med ulike materialer tilpasset kundens behov og kriterier. 

storformat print, Reklameseil, banner, crossmark, ,
Reklameseil hos Plantasjen

Hvorfor bruke Storformat print og hva koster det? 

Svaret på dette er enkelt, butikker og kjeder bør bruke print storformat grunnet at det er en av de mest effektive måtene å reklamere for en vare eller tjeneste. Ved riktig plassering vil plakaten alltid tiltrekke seg oppmerksomhet og øke gjenkjenneligheten til merkevaren. 

Fordelen ved bruk av storformat print vil også avhenge av produktet selv, men totalt sett, vil bruk av utendørs reklame nesten alltid gi din bedrift god avkasting på å investeringen. Utendørs reklame er godt likt av forbrukere, sammenlignet med digital reklame som kan bli oppfattet som innpåtrengende.  

Hos oss i Crossmark kan du bestille folie. Det kan brukes på alt fra butikkvinduer og vegger, til busser, biler og tilhengere. Inne og ute.

Storformat print
Folie brukt av en Skode forhandler

Prisen på et slikt produkt er vanskelig forutsi etter som at det er mange ulike variabler som spiller inn. Størrelsen på grafikken, materialet som blir brukt, behandlingstiden som kreves – er alle variabler som har stor påvirkning på prisen. 

I tillegg er det andre mer standard variabler som spiller inn. Desto mer du vil ha printet, jo dyrere blir det. Det samme gjelder for hvor fort du ønsker å motta produktet. 

Vi i Crossmark har forståelse for at dette kan være frustrerende for de som ønsker å sette et fremtidig budsjett, eller ønsker å gjøre Research for fremtidige markedsføringsplaner. Derfor anbefaler vi at du tar en telefon til oss på tlf 22 97 53 00 eller sender e-post til info@crossmark.no for mer informasjon om priser og lignende. Ha gjerne med litt detaljer om hva du ønsker printet på forhånd. Det kan være størrelse, bruk av materiale og når du ønsker produktet levert. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top