Utendørsreklame – fra markedsføring til salg

Kundeengasjement UtendørsreklameLeave a Comment on Utendørsreklame – fra markedsføring til salg

Utendørsreklame – fra markedsføring til salg

Utendørsreklame er en av de eldste formene for reklame, og dens relevans og effektivitet har bevist seg gjennom tiden. Til tross for den digitale æraens fremmarsj, har etterspørselen etter utendørsreklame forblitt robust, et vitnesbyrd om dens unike evne til å nå og engasjere publikum på måter som ofte går forbi hva digital reklame kan tilby.

Utendørsreklamens rolle i moderne markedsføring

I et landskap hvor bedrifter kjemper om kundenes oppmerksomhet, står utendørsreklame ut som en nøkkelstrategi for å bygge merkevarebevissthet og kundelojalitet. Med økende konkurranse, blir det stadig viktigere for bedrifter å diversifisere sine markedsføringsstrategier, og utendørsreklame tilbyr en effektiv løsning for å oppnå dette målet. Ved å plassere budskap i fysiske rom der mennesker ferdes, skaper utendørsreklame en varig visuell påvirkning som ofte er vanskelig å oppnå gjennom andre kanaler.

Hva er utendørsreklame?

Utendørsreklame omfatter en rekke medium og formater, fra tradisjonelle reklameplakater og bannere til omfattende reklameseil som dekker bygninger. Denne formen for reklame utspiller seg utenfor forbrukerens hjem og skaper unike berøringspunkter som fanger oppmerksomheten til både fastboende og besøkende.

Utendørsreklamens fordel i en digital tidsalder

Selv om digital reklame vokser, byr den på utfordringer som oversettelse og annonseutmattelse, hvor utendørsreklame tilbyr en konkret fysisk tilstedeværelse som kan være avgjørende for merkevarers synlighet. I en tid hvor forbrukerne er bombardert med digitalt innhold, gir utendørsreklame en pustepause som kan engasjere dem på en mer direkte og mindre påtrengende måte.

Forbedring av markedsføringsstrategier gjennom utendørsreklame

Utendørsreklame er ikke bare et supplement til digitale kampanjer, men en kraftig primærkanal i seg selv, som kan transformere lokale markedsføringsstrategier. Ved å integrere utendørsreklame, kan bedrifter utnytte geografiske og demografiske data for å målrette sine budskap presist, øke deres merkevarekjennskap og til slutt drive salg.

3 Faser i salgsforløpet støttet av utendørsreklame

Utendørsreklame spiller en integrert rolle gjennom hele kundereisen, fra bevisstgjøring til kjøpsbeslutning. Ved å være synlig i kundenes daglige rute, kan denne reklameformen effektivt influere og modulere kundens kjøpsbeslutninger over tid.

1. Skape oppmerksomhet og interesse

Det første trinnet i enhver effektiv markedsføringskampanje er å fange målgruppens oppmerksomhet. Utendørsreklame oppnår dette ved sin naturlige tilstedeværelse i urbane og trafikkerte områder, hvor store og iøynefallende reklamer introduserer nye produkter og tjenester på kreative og minneverdige måter.

Egenskaper ved utendørsreklame som kan bidra i det første steget: 

  • Stor rekkevidde: utendørsreklame kan nå ut til mange på kort tid. 
  • Kostnadseffektivt: det er kostnadseffektivt måte å nå ut til nye kunder. 
  • Når ut til et bredt publikum: reklamen henges ute på offentlige steder. Budskapet når derfor ut til mange ulike kundegrupper. 
  • Godt likt reklame: i motsetning til digital reklame i form av annonser, er tradisjonell utendørsreklame godt likt av kundene. Kunden blir “invitert” til å se reklamen, den blir ikke pushet på som ved digitale annonser. 

Eksempler på utendørsreklame som kan benyttes i det første steget er: 

2. Overbevise kunden om at ditt varemerke er det beste valget

Når interessen er vekket, beveger strategien seg mot å konsolidere og dypere engasjere potensielle kunder. Utendørsreklame spiller her en nøkkelrolle ved å tilby gjentatte eksponeringer som forsterker merkevarebudskapet og detaljer om produktet eller tjenesten. Dette er avgjørende i en tid hvor forbrukere vurderer ulike alternativer og søker ytterligere informasjon.

Egenskaper ved utendørsreklame som kan bidra i det andre steget: 

  • Høy frekvens: reklamen henger ofte på samme sted i en lengre periode noe som fører til at reklameplakaten blir sett flere ganger. Dette bidrar til at produktet eller tjenesten ikke blir glemt og opprettholder interessen.  
  • Høy reaksjonstid: utendørsreklame plassert i området med mange personer som spaserer forbi har en høy eksponering. Plassert ved et busstopp kan man oppnå svært høy reaksjonstid fra mulige kunder.  

Kan tilpasses: grafikken på reklamen kan tilpasses slik at budskapet når ut til den aktuelle kundegruppen. 

3. Sikre salget

I denne siste fasen, hvor kundene er nærmest beslutningen om å kjøpe, er utendørsreklame avgjørende for å tippe valget i din favør. Effektiv bruk av lokalisert reklame, spesielt nær salgssteder eller i områder med høy kjøpsintensjon, kan dramatisk øke konverteringsratene.

Egenskaper ved utendørsreklame som kan bidra i det andre steget: 

  • Lokale mål: du har nå funnet ut av hvem som er de mest relevante kundene og fokuserer hovedsakelig på dem og relevante områder.  
  • Pop-Up: benytt ulike former for Pop-Up reklamering i form av stands og eventer får å la kunden bli enda mer kjent med produktet.  
  • Reklamering ved utsalgssted: plasser reklame utenfor butikklokalet som selger produktet.  

Eksempler på utendørsreklame som kan benyttes i steg 3 

Dynamic opphengssystem, kan monteres direkte på bedriftens fasade og vegger. 

PopUp vegger, ZIP vegger, disker og RollsUp, er produkter kan benyttes til å reklamere for produkter og tjenester ved stands og eventer. 

Hvorfor velge utendørsreklame i din markedsføringsstrategi?

Utendørsreklame tilbyr unike fordeler som kan komplementere og forsterke digitale kampanjer, samt gi et taktisk fortrinn i den fysiske verden. Det gir også en autentisk interaksjon med forbrukerne, som kan være mer engasjerende enn online alternativer.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan kan utendørsreklame optimalisere kundens kjøpsreise?

Ved å tilby kontinuerlig og målrettet eksponering gjennom kundens daglige aktiviteter, styrker utendørsreklame merkevarens synlighet og hjelper til med å bygge en sterkere forbindelse over tid.

Hva gjør utendørsreklame spesielt kostnadseffektivt?

Med sin brede rekkevidde og varige inntrykk tilbyr utendørsreklame en av de laveste kostnadene per eksponering sammenlignet med andre mediekanaler, spesielt i urbane og høytrafikkerte områder.

Kan utendørsreklame målrettes mot spesifikke demografier?

Ja, ved å analysere trafikkmønstre og demografisk data, kan utendørsreklame plasseres strategisk for å målrette spesifikke aldersgrupper, inntektsnivåer eller andre demografiske segmenter.

Hvordan måler man effekten av utendørsreklame?

Effekten av utendørsreklame kan måles gjennom direkte trafikkøkninger til butikk, økning i salg, samt gjennom sporingsteknologi som kobler eksponeringer til digitale handlinger som nettstedbesøk eller appnedlastinger.

Vi i Crossmark levere flere innendørs og utendørs reklameprodukter som helt sikkert kan tilpasses ditt behov. Vi leverer alt fra mindre reklameplakater, til store reklameseil som kan dekke store overflater. Har du spørsmål om være produkter? Ta gjerne kontakt på tlf: 22 97 53 00 eller på e-post: info@crossmark.no for en uforpliktet samtale. Kontakt oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top