OPPHENGSSYSTEMER FOR REKLAME PÅ BUTIKKENS FASADE

Sin categoríaLeave a Comment on OPPHENGSSYSTEMER FOR REKLAME PÅ BUTIKKENS FASADE

OPPHENGSSYSTEMER FOR REKLAME PÅ BUTIKKENS FASADE

Butikkens fasade er det første inntrykket kunden får av din butikk og ditt varemerket. Høy konkurranse gjør det svært viktig å benytte seg av gode opphengssystemer, som bidrar til å tiltrekker seg oppmerksomheten til kunden. 
Opphengssystemer på butikkens fasade er et meget effektivt system for å bruke butikkens fasade eller vegger til å synliggjøre ditt budskap. Her skal vi se mer på viktigheten av å benytte butikkfasaden til reklameplass, og ulike systemer som kan benyttes.

Hvorfor bruke butikkens fasade til reklameplass?

I en verden hvor teknologien har blitt en viktig del av folks kilde til informasjon og tilgang til varer og tjenester, kan man kanskje tenke at den eneste måten å nå ut til kunder på er ved bruk av digital reklame. Slik er det ikke. Overfloden av digital reklame kan føles uvelkommen og påtrengende. Der hvor digital markedsføring sliter, har klassisk utendørsreklame opplevd vekst både når det kommer til popularitet og godkjennelse. 

Å bruke fasaden eller veggene til butikklokalet som reklameplass kan bidra til å øke kundeopplevelse, styrke ditt varemerke og tiltrekke nye kunder. I motsetning til digital reklame, kan ikke reklameplakater som er plassert utendørs ignoreres. Plakaten har god og effektiv eksponering, som videre kan føre til en respons i form av at kunden besøker butikken eller kontorlokalet, besøker hjemmesiden til butikken, ha en samtale om produktet osv.  

Ulike systemer for oppheng av reklameplakater

Det finnes flere gode opphengssystemer som lar deg bruke egen vegg til reklame, men funksjonaliteten kan variere betraktelig. 

Før du skal finne det systemet som passer din butikk er det noen spørsmål du må stille deg selv for å finne et opphengssystem som passer din markedsføringsplan.

  • Hvor lenge skal bannerne henge?
  • Hvor ofte skal bannerne skiftes ut?
  • Hvor høyt oppe skal bannerne henge?
  • Hvilket system passer best til min fasade?
  • Ønsker jeg å kunne skifte bannerne selv?

3 ulike opphengssystemer

Fast installasjon

Fast installasjon er et opphengssystem som blir benyttes når reklamen som plasseres på butikkfasaden skal henge over en lengre periode, opptil flere år. Det finnes ulike former for fast installasjon, men den mest vanlige er bruken av skilt som skrus fast rett i veggen. Reklamen blir ofte printet på metallplater og andre slitesterke materialer. 

Fordelen med et slikt system er at reklamen printes på et solid materiale og festes godt til veggen. Det gjør at opphenget kan henge over lengre tid uten at du trenger å bekymre deg for at systemet skal løsne eller slites ut.

Dette er som nevnt gode løsninger for reklame som skal henge over lengre tid, men ved bytte av banner kan det være et kostbart og tidkrevende system. Reklamen skal som regel henge så høyt som mulig for å bli synlig for et større publikum. Får å bytte et slikt system kreves det at montører må komme for å gjøre utskiftingen, i tillegg må lift benyttes når en stige ikke rekker til. 

Opphengssystem som krever ekstern montør

Dette er opphengsystem som blir benyttet når reklameplakaten sjeldent skal skiftes ut, kanskje bare 1-2 gang i året. Et slikt system kan løses på ulike måter. For eksempel så kan plakaten festes på fasaden eller butikkveggen ved bruk av tau eller lignende materialer for å holde bannerne i spenn. Tauet blir festet til hull i plakaten med metallringer i hjørnene og langs kantene, avhengig av størrelse. 

En annen løsning er å feste metallskinner på den nederste og øverste delen av banneren. Her henges banneren med metallskinner opp ved bruk av tau som festes til taket og bakken for å sikre at det henger på en kontrollert måte. 

I likhet med systemer som bruker fast installasjon, kreves det her at det leies inn hjelp og utstyr til utskifting av reklamen. 

Opphengsystem med mulighet for å gjøre utskiftingen selv

Opphengssystemer er et system som gjør at du, i likhet med fast installasjon, kan bruke din egen fasade eller butikkvegg til reklameplass. Men i motsetning til fast installasjon, kan plakaten enkelt byttes ut på egenhånd. Systemet er designet slik at innmaten enkelt kan skiftes ut mens man står på bakken. Banneren løsnes enkelt fra systemet og senkes ned til bakkenivå. 

Det er mange fordeler med å benytte seg av opphengssystemer hvor man selv kan bytte ut banneren. Som nevnt kan det gjøres enkelt fra bakkenivå. Det vil si at du ikke trenger å leie inn lift eller bruke stige for å skifte ut banneren, og du slipper å utsette deg selv og dine ansatte for farlige situasjoner. Du trenger heller ikke å leie inn montører når nye bannere skal monteres. Dette vil spare din butikk for tid og penger. 

Å benytte seg av et dynamisk opphengssystem vil gi din butikk mulighet til å variere for eksempel hva det reklameres for utenfor din butikk, eller skifte til sesong relevant dekor. 

DYNAMIC Opphengssystem – gratis reklameplass

Dynamic er Crossmark sitt eget opphengssystem, vi har over 25 års erfaring som lojal leverandør av opphengssystemet som det finnes over 2 500 av rundt omkring i Norden. 

Montering av Dynamic opphengssystem er enkelt, billig og fører ikke til betydelig skade på veggen. Det kan henges opp på de aller fleste vegger. Ved montering av opphengssystemet festes fire aluminiums braketter inn i veggen med skruer, samt et veggfeste for tauet. Oppheising og utskifting av banner skjer enkelt ved at banneren festes i sporet i metallskinnene, videre heises banneren opp og festes i brakettene. Systemet holdes oppe ved at tauet strammes og festes til veggfeste.

I motsetning til mange andre opphengssystemer som spider opphengsystem og bannerheiser, kommer ikke Dynamic med dyre innkjøpskostnader eller utskiftningskostnader. Dette fører til at kampanjer som blir gjennomført med Dynamic har en lavere kostnad en lignende systemer. 

opphengssystem
Dynamic opphengssystem

Nedenfor har vi simulert et scenario hvor tre ulike opphengssystemer blir benyttet til å informere om 4 ulike kampanjer ila 1 år; et opphengssystem som krever montør og to opphengssystem hvor utskiftingen kan gjøres selv, det alternative systemet er inkludert innkjøpskostnader. Alt i NOK.

opphengssystemer, dynamic, crossmark

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top