HVOR LENGE VARER BANNERE?

Sin categoríaLeave a Comment on HVOR LENGE VARER BANNERE?

HVOR LENGE VARER BANNERE?

Bannere som er tilpasset et varemerke eller en bedrift kan være et effektivt markedsverktøy. Det er enkelt å installere og tilbyr ulike muligheter for reklamering uten høye kostnader.
Bannere er laget av materialer som skal vare i flere år. Men alle er ikke laget på samme måte. Det er flere materialer å velge mellom, som alle har egne unike bruksmuligheter og karakteristikk. Varigheten blir påvirket av mange forskjellige faktorer, som materiale, installasjon, bruksområdet og vedlikehold. 

Ulike typer bannere

Den viktigste faktoren til hvor lenge bannere varer er hvilket materiale som benyttes. Bannere laget av vinyl, også kalt PVC, er den vanligste formen som blir benyttet til markedsføring og informere om andre budskap bedrifter har. Vi skal nå gå mer inn på ulike bannere og hva som skiller dem.

PVC 

Bannere som er produsert av PVC har klart best holdbarhet og er det materialet som oftest blir benyttet. Det er mange faktorer som spiller inn på holdbarheten til PVC-bannere, som bruksområdet og vedlikehold, men de produsert av PVC kan benyttes i alt fra 5 til 10 år. 

PVC tett duk er den PVC-formen med lengst forventet levetid. Duken vil være tykkere enn andre PVC duker, men fortsatt fleksibel nok til at den enkelt kan brettes sammen og benyttes igjen ved en senere anledning. Ser du etter en banner som skal henge over lengre tid, er dette valget å gå for. 

En annen form for PVC-banner er de som blir produsert av MESH. Det er et materiale som er laget for å hindre vinden i å ta tak. En banner av MESH har mange små hull, som gjør at vinden blåser gjennom. MESH kan i også benyttes til for eksempel å skjule høyttalere etter som at lyden ikke blir hindret av grafikken som henger foran. 

Polyester

Polyester er det materialet som nevnes her, med kortest levetid på opptil 2 år. Materialet er sterkt, tåler slitasje, lys og varme godt. Polyester benyttes ofte innendørs grunnet at det er et lettere materiale sammenlignet med PVC, men kan også anvendes ute. Bannere av polyester benyttes ofte til midlertidig dekorasjon og passer til mer kortsiktig reklamering. 

Bannere laget av flaggpolyester har en vekt på kun 110 gram per kvadratmeter. Det skyldes at det gjennomføres ensidig trykk, som resulterer i at kun et lag med polyester er nødvendig. Flaggpolyester er derfor en favoritt når det kommer til reklame innendørs. 

Blackout polyester er et materiale som benyttes seg av 3 lag. To av lagene benyttes til printet motiv, og det tredje laget er lystett polyester. Det resulterer i at lyset ikke trenger gjennom og forstyrret motivet. Blackout kan derfor benyttes like godt inne som ute. Materialet har en vekt på 350 gram per kvadratmeter. 

Faktorer som kan påvirke levetiden til bannere

Det er flere faktorer som spiller inn på hvor lenge bannere kan benyttes. Her skal vi gå gjennom noen av faktorene og hvilke materialer som burde benyttes.

Bruksområdet:

Hvor den blir plassert er faktoren som har klart størst påvirkning på holdbarheten. Er den plassert innendørs vil vanligvis holde lenger enn bannere plassert innendørs. Plassert utendørs vil bannere bli påvirket av UV stråling fra solen, vind, regn og andre utendørs faktorer. 

Å ta ned banneren når den ikke benyttes er en effektiv måte å få den til å være lenger. Er ikke det mulig, burde et materiale som er laget for å brukes utendørs benyttes for å sikre at den varer lengst mulig. 

Sol og varme:

Bannere som er plassert i et område med mye sol vil miste sin farge fortere enn en som er plassert i skyggen. Er det ikke ønskelig å plassere den i et område med skygge, burde et materiale som for eksempel PVC tett duk benyttes. Alternativt kan laminat benyttes for å beskytte mot sollys.

Vind og vær:

Vind kan fort føre til at bannere som henger utendørs lett kan bli revet bort eller få skader. Skal den henge i et område som er utsatt for mye vind burde PVC-MESH benyttes. MESH er som nevnt laget for å tåle vind, grunnet de små hullene i materialet. I likhet med PVC tett duk og polyester kan ønsket motiv printes på materialet. 

Installasjon:

Det å montere banneren på en god og trygg måte er så å si like viktig som hvor den henges opp, spesielt spesielt når den skal plasseres utendørs. For å oppnå lengst mulig levetid, er det viktig at den er hengt opp på en god måte. 

Dynamic er et opphengssystem levert av Crossmark som sikrer at banneren henger godt og trygt hele året. 

Vedlikehold

  • Pass på at bannerne er tørre før den brettes/rulles sammen for lagring
  • Vask den gjerne regelmessig med mild såpe og vann
  • Lagre bannerne i et tørt rom
  • Trim bort løse tråder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top