Utendørsreklame er den medikanalen som vokser mest

Sin categoríaLeave a Comment on Utendørsreklame er den medikanalen som vokser mest

Utendørsreklame er den medikanalen som vokser mest

Til tross for en generell nedgang i reklameinvesteringer over de fleste mediekanaler i Norge, viser utendørsreklame en bemerkelsesverdig vekst. Ifølge de siste tallene fra Mediebyråforeningen, mens andre medier ser en samlet nedgang, opplever utendørsreklame en oppgang i investeringer.

Hva er grunnen til at utendørsreklame gjør det så bra? Vi har satt opp 5 punkter som kan forklare veksten mediekanalen opplever.

5 Grunner til at utendørsreklame er på vei oppover

  1. Kostnadseffektivitet

En primær faktor bak veksten av utendørsreklame er dens kostnadseffektivitet. Med en lav kostnad per eksponering sammenlignet med andre medier som online annonser og radio, tilbyr utendørsreklame en økonomisk måte å nå et bredt publikum. Dette gjør den til en attraktiv kanal for både store og små bedrifter som ønsker å bygge merkevarebevissthet uten å tømme markedsføringsbudsjettet.

  1. Forbrukerpreferanser

Utendørsreklame er generelt godt likt blant forbrukere, i stor kontrast til den økende irritasjonen som ofte følger med digital reklame. En undersøkelse utført av Mindshare i 2019 viste at bare 14 % av respondentene fant utendørsreklame irriterende, en betydelig lavere andel sammenlignet med digitale kanaler. Dette kan tilskrives det faktum at utendørsreklame tillater forbrukerne å engasjere seg på egne premisser, uten de forstyrrende inngrepene som digitale annonser kan medføre.

  1. Bred Rekkevidde

Utendørsreklame har en unik evne til å nå et bredt demografisk spekter. Studier, inkludert en fra Nielsen i 2016, indikerer at en stor prosentandel av befolkningen legger merke til utendørsreklame regelmessig. Dette er særlig relevant i en tid hvor tradisjonelle medier som radio og TV ser nedgang i bruk, og hvor digitale adblockers begrenser rekkevidden til online kampanjer.

  1. Forsterkning av Digitale Kampanjer

Selv i en digital tidsalder spiller utendørsreklame en kritisk rolle i mediemiksen ved å forsterke meldinger levert gjennom digitale kanaler. Det har vist seg at forbrukere er mer sannsynlige til å engasjere seg med en digital annonse etter å ha blitt eksponert for samme merkevare gjennom utendørsreklame, noe som antyder en synergistisk effekt mellom de to mediene.

  1. Målgruppetilpasning

Mens digital markedsføring ofte fremheves for sin evne til målrettet annonsering, tilbyr utendørsreklame sammenlignbare muligheter for å nå spesifikke målgrupper, spesielt på lokalt nivå. Dette gjør utendørsreklame til et kraftfullt verktøy for bedrifter som ønsker å målrette seg mot spesifikke geografiske områder eller samfunn.

Avsluttende Tanker

Utendørsreklame fortsetter å vokse som en foretrukken mediekanal på grunn av sin kostnadseffektivitet, lav irritasjonsfaktor, og evne til å komplementere digitale strategier. Med sin unike posisjon i reklamemarkedet, er det klart at utendørsreklame vil fortsette å spille en sentral rolle i fremtidens markedsføringslandskap.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvorfor er utendørsreklame mer kostnadseffektiv enn andre medier?

Utendørsreklame har generelt lavere kostnader per eksponering og kan nå et bredt publikum uten behov for teknologisk tilgang, noe som reduserer totalkostnaden.

Hvordan kan utendørsreklame påvirke digitale markedsføringsstrategier?

Utendørsreklame kan øke bevisstheten og styrke digitale kampanjer ved å oppmuntre til online interaksjoner gjennom økt merkevaregjenkjennelse.

Hva betyr det at utendørsreklame er mindre irriterende?

Mindre irritasjon betyr at forbrukerne oppfatter utendørsreklame som mindre påtrengende, noe som kan føre til en mer positiv oppfatning av merkevaren og annonseringen.

Hvordan kan en bedrift effektivt integrere utendørsreklame i sin overordnede markedsføringsmiks?

Bedrifter kan bruke utendørsreklame til å styrke og supplere andre markedsføringsaktiviteter, spesielt ved å utnytte geografisk målretting og synkronisere budskap på tvers av plattformer.

Vi i Crossmark levere flere innendørs og utendørs reklameprodukter som helt sikkert kan tilpasses ditt behov. Vi leverer alt fra mindre reklameplakater, til store reklameseil som kan dekke store overflater. Har du spørsmål om være produkter? Ta gjerne kontakt på tlf: 22 97 53 00 eller på e-post: info@crossmark.no for en uforpliktet samtale. Kontakt oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top